tisdag 15 juni 2010

Obloggad body

I helgen syddes denna body men den har inte blivit bloggad om förän nu.
Första gången jag syr en body med raglan där knäppningen går i raglanskärningen. Själv är jag väldigt nöjd med modellen och kommer sy många av den. Extra nöjd är jag med hur jag fick till kantbandet. För en tid sen sa jag att jag aldrig skulle sy på kantband i trikå igen. Nu gav jag det ett försök till och kanske har jag blivit bättre eller så är den nya maskinen helt enkelt bättre än min gamla skrutt för detta blev riktigt bra om jag får säga det själv!




Material: Grön farmer från JNY Design och svart muddväv från Stoff och Stil.

Mönster: Eget (efter mycket omritande hit och dit innan jag blev nöjd. Lite pilligt var det) Storlek 68.


Denna ska också med till marknaden är det tänkt men som vanligt går det bra att beställa innan marknaden. Denna säljes för 170:- + frakt.

Mössor i mängder

Det blir inte så mycket bloggat här nu för tiden. Det beror på att all ledig tid spenderas framför symaskinen. Det i sin tur beror på att Made By Elliz ska stå på marknad den 4 juli i Björsäter utanför Linköping. Så nu är det fullt upp med att hinna sy upp ett gäng kläder som ska med.

Idag hann jag med 6 st hjälmmössor i olika variationer.




Material: Randig interlock/jersey i lime/turkos, röd/vit, Turkos/vit och ljusrosa/cerise från Tygaffären. Randig jersey marin/lila/vit från Ohlssons tyger och Turkosa apor/lejon från JNY Design.

Mönster: Eget. Storlek 0-3 månader


Dessa ska som sagt med till marknaden är det tänkt, men om någon är intresserad så går de givetvis att köpa redan nu för 60:-/st + frakt.

tisdag 8 juni 2010

Apor/lejon byxor och namnband

Nu har äntligen skolan blivit lite lugnare och det finns mer tid till att sitta vid symaskinen.
Idag blev det ett par byxor som jag själv blev väldigt nöjd med! Dessa är beställda av en mamma i Göteborg som förälskat sig i apor/lejon-tyget.




Mönster: Storlek 68, utgått från Meedom men rejält omritat.
Material: Turkosa apor/lejon i interlock från JNY design, vit mudd från Stoff & Stil.

Lägg särskilt märke till vänsterbenet där en av mina nya fina namnband sitter. :)
Det syns lite dåligt eftersom jag bara har mobilkamera men så här ser de ut:

tisdag 1 juni 2010

Ny maskin

Min gamla Bettan har trots att den nyligen var inne på service, valt att sluta sy mönstersömmar. Jag orkar inte bråka med den mer och har bestämt mig för att köpa en ny maskin. Pumpalot tipsade mig om en Pfaff som har fuskoverlock. Det visade sig sen att min kollega hade en sådan och den fick jag låna ett par veckor för att känna hur den känns.

Idag preimärsydde jag ett par byxor på den nya maskinen. Förutom att jag måste byta till stretch-nål så gick det som smort. Vilken skillnad mot mitt gamla härke!



Material: Svart velour och limefärgad muddjersey från Stoff & Stil

Mönster: Meedom i storlek 86 men omgjort ganska mycket. Till exempel har jag tagit in det ganska mkt både på längden och bredden.

Säljes för 150:- + frakt om någon är intresserad!